26.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, February 7, 2023
spot_img

“Anak-Anak Mesti Suka!” – Ini Dia 6 Taman Tema Luar & Dalam Di Selangor Yang Anda Boleh Pergi Semasa Cuti Sekolah 2022

Menghabiskan lebih banyak masa bersama keluarga semasa cuti sekolah adalah yang terbaik boleh anda miliki. Semua perkara anda boleh lakukan pada hujung minggu dan semasa cuti sekolah di negeri Selangor yang indah ini. Tourism Selangor telah memilih enam aktiviti utama untuk cuti sekolah dan menyediakan percutian keluarga yang sesuai untuk cuti sekolah, dengan jadual perjalanan individu berdasarkan umur dan keutamaan. Tidak perlu mencari lebih lanjut jika anda sedang mencari tempat untuk membawa anak-anak anda ke tempat di mana mereka boleh aktif secara fizikal atau cabut plag daripada peranti elektronik mereka. Ini adalah enam aktiviti untuk dinikmati semasa cuti sekolah di Selangor pada tahun 2022!

6 Taman Tema Luar & Dalam di Selangor

KidZania Malaysia, Damansara 

6 Taman Tema Luar Dalam Anda Boleh Pergi Semasa

Selamat datang ke KidZania Kuala Lumpur (Mutiara Damansara), di mana kanak-kanak boleh hidup berdikari dan lebih memahami dunia orang dewasa dengan menjadi orang dewasa sendiri. Pusat pembelajaran bertema keluarga tertutup di mana kanak-kanak boleh mengalami kehidupan dewasa dalam model bandar. Terdapat pelbagai latihan main peranan yang direka khusus untuk membantu perkembangan fizikal dan intelek. KidZania dibuka setiap hari kecuali pada hari Selasa dari 10.00 pagi – 6.00 petang. Untuk maklumat lanjut, anda boleh melayari laman web rasmi mereka di https://www.kidzania.com.my.

i-City Theme Park, Shah Alam

1662259449 289 6 Taman Tema Luar Dalam Anda Boleh Pergi Semasa

City of Lights, i-City, mempesonakan pemandangan malam dengan lampu LED yang mengagumkan. Pada waktu siang, anda boleh melawat muzium lilin interaktif pertama di Malaysia, Red Carpet 2. Untuk menambah keseronokan, anda mungkin menikmati musim sejuk yang sejuk di bawah 8 darjah Celsius di SnowWalk, kawasan permainan musim sejuk. Keluarga yang mencari keseronokan pengalaman yang tidak berkesudahan, akan dapat menikmati semua tunggangan dan aktiviti yang menarik di Taman Tema i-City Leisure. Untuk maklumat lanjut mengenai Taman Tema i-City, anda boleh melayari laman web rasmi mereka di https://www.i-city.my/themepark/.

ESCAPE Challenge Adventure Park, Petaling Jaya

1662259449 70 6 Taman Tema Luar Dalam Anda Boleh Pergi Semasa

ESCAPE Petaling Jaya is the modern-day solution to the problem of underdeveloped ESCAPE Petaling Jaya adalah penyelesaian moden kepada masalah kemahiran hidup yang kurang berkembang di kalangan kita yang disebabkan oleh kekurangan bermain. ESCAPE PJ mengubah tunggangan dan permainan yang menggembirakan daripada alam semula jadi kepada suasana moden di Paradigm Mall di Petaling Jaya. Tunggangan dan permainan di ESCAPE PJ menunjukkan bahawa tiada had umur untuk berseronok, kerana ia telah direka untuk pelbagai kumpulan umur, bakat dan tahap tenaga. ESCAPE Petaling Jaya ditutup setiap hari Isnin dan waktu operasi adalah dari 10.00 pagi – 8.00 malam. Layari laman web rasmi mereka untuk maklumat lanjut di

Discovery Park at Gamuda Cove, Kuala Langat

6 Taman Tema Luar Dalam Anda Boleh Pergi Semasa

Komponen hiburan Gamuda Cove yang baru dibuka ialah Discovery Park. Ia adalah sebuah taman hiburan yang menampilkan pelbagai tarikan, dari tarikan pertama di Malaysia hinggalah aktiviti memacu adrenalin. Discovery Park di Gamuda Cove bersedia untuk menawarkan pengalaman yang menarik dan unik di seluruh dua zon rekreasi – Adventure Park dan Hangout Village. Satu taman, banyak pengembaraan. Discovery Park beroperasi setiap hari dari 12.00 tengahari – 8.00 malam pada hari bekerja manakala 10.00 pagi – 8.00 malam semasa cuti dan tutup setiap hari Selasa. Untuk maklumat lanjut mengenai Discovery Park, anda boleh melayari laman web rasmi mereka di

District 21, Sepang

1662259450 97 6 Taman Tema Luar Dalam Anda Boleh Pergi Semasa

Luangkan hari yang memacu adrenalin di District 21 bersama rakan dan keluarga anda, mengalami reka bentuk dunia pasca-apokaliptik masa depannya. Terokai kesemua lapan aktiviti pengembaraan yang terkandung di dalamnya, termasuk memanjat, meluncur, menunggang, melompat, jatuh bebas dan terbang. Dengan tiket berbilang penyertaan ini, anda boleh bermain dan berhenti pada bila-bila masa yang anda pilih. Daerah 21 dibuka setiap hari dari 12.00 tengahari – 8.00 malam pada hari bekerja dan 10.00 pagi – 8.00 malam pada hujung minggu. Layari facebook rasmi mereka untuk maklumat lanjut mengenai harga tiket di

RollerWa, 1 Utama Petaling Jaya

1662259450 73 6 Taman Tema Luar Dalam Anda Boleh Pergi Semasa

RollerWa ialah gelanggang luncur dan gelanggang dalaman pertama di Malaysia, terletak di pusat beli-belah 1 Utama. Sesi 2 jam termasuk menyewa gelanggang luncur, kasut roda dan peralatan keselamatan berharga RM38 untuk dewasa dan RM28 untuk kanak-kanak di bawah umur 18 tahun. Kos sewa 1 hari ialah RM68 untuk dewasa dan RM58 untuk bawah 18 tahun. Terdapat juga tenaga pengajar yang bertugas yang akan memberi bimbingan dan tunjuk ajar kepada anda; adalah disyorkan supaya anda memakai peralatan keselamatan yang lengkap. Selain itu, RollerWa ialah lokasi tempat Instagrammable, kerana mereka telah menyediakan 2 Photo Booth untuk mengambil gambar bersama keluarga dan rakan dengan pencahayaan neon yang menakjubkan. Lawati laman web rasmi mereka untuk maklumat lanjut http://www.rollerwa.com.

Selain tempat-tempat di atas yang menyeronokkan dan unik untuk dilawati oleh pelancong di Negeri Selangor, terdapat banyak lagi tempat menarik di Selangor yang patut anda lawati terutamanya pada musim cuti sekolah pada tahun 2022. Disebabkan negeri Selangor popular, akan datang, dan destinasi pelancongan teratas di Malaysia, ia akan menjadikan perjalanan anda tidak dapat dilupakan dan unik. So, apa tunggu lagi cuti sekolah ni? Jom “Pusing Selangor Dulu!”.

Anda boleh log masuk ke laman web rasmi Tourism Selangor, www.selangor.travel untuk inspirasi perjalanan anda ke Selangor, atau ikuti akaun media sosial rasmi Tourism Selangor; Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, dan saluran YouTube Tourism Selangor. #PusingSelangorDulu!

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI