27.1 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023
spot_img

Banjir di Shah Alam: Paras Air Tinggi, Ada Kereta Patah Balik dan Juga Ada Motor Tenggelam

Hujan Lebat, Beberapa Kawasan Di Shah Alam Dipercayai Dilanda Banjir Kilat

Berikutan hujan lebat yang melanda sekitar jam 3 petang tadi, beberapa kawasan di Shah Alam dipercayai telah dilanda banjir kilat.

Memetik Sinar Harian, antara kawasan yang terjejas akibat banjir kilat itu termasuklah Seksyen 17, Seksyen 24, Seksyen 25, dan Padang Jawa.

Banjir di Shah Alam Paras Air Tinggi Ada Kereta Patah

Dalam temu bual Sinar Harian bersama salah seorang pengguna Facebook, Mardiana Marmona, 40 tahun menjelaskan bahawa sejak 4.30 petang air setinggi 0.3 meter mula menaiki kawasan rumahnya di Alam Impian , Seksyen 17.

Tambahnya, dia melihat beberapa kenderaan berpatah bailk berikutan jalan yang dinaiki air sewaktu meredah banjir tersebut untuk pulang ke rumahnya.

“Masa saya balik, (paras air) tinggi juga. Ada kereta patah balik. Saya juga nampak motor tenggelam separuh rodanya.

Banjir di Shah Alam Paras Air Tinggi Ada Kereta Patah

“Tadi di kawasan Tinta Alam Impian ada jalan tidak boleh digunakan. Paras air di luar rumah cecah paras lutut. Tapi mereka (penduduk) kata (air) dah surut,” maklumnya menerusi Sinar Harian.

Selain itu, Masripah Ibrahim, 56 tahun yang merupakan salah seorang penduduk di Padang Jawa memaklumkan kawasan kejiranannya mula dinaiki air.

Bagaimanapun, banjir kilat itu mula beransur pulih selepas air dibawa ke longkang besar terletak di hadapan rumahnya.

“Rumah jiran-jiran yang dinaiki air juga mulai surut kerana air dalam longkang mengalir deras, kalau tidak memang banjirlah.

“Kalau di kawasan sini setakat ini belum lagi (banjir),” jelas Masripah melalui Sinar Harian.

Sementara itu, beberapa orang pengguna Facebook telah berkongsikan keadaan terkini di sekitar Shah Alam yang mengalami banjir kilat itu.

Menerusi beberapa video, dapat dilihat beberapa kawasan telah dinaiki air.

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI