26.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 5, 2023
spot_img

Cara membuat jus nenas paling A dan sangat menyegarkan. Gerenti minum banyak kali.

Mesti jarang kan dengar air nenas rebus. Selalu kita tahu air jus nenas yang diblander. Petang ni cheyah teringin nak minum air nenas style gini. Tambahan ada lebihan suku buah nenas baki buat laksa.

nenas2Resepi ini telah dikongsikan oleh Puan Bahiah Saripuddin. Terima kasih.

Bahan-Bahan Yang Diperlukan:

1/4 biji nenas dio potong dadu.1 cawan air.1/2 cawan gula.1 helai daun pandan.Ais secukupnya.

nenas3

Cara Penyediaannya:

Satukan semua bahan-bahan di dalam kuali. Panaskan dengan api yang sederhana.Biarkan ia mendidih dan gula larut. Kemudian, agak-agak ia dah sebati baru tutup api.Selepas iti, biarkan ia sejuk sekejap. Boleh ambil ais dan masukkan dalam gelas. Bancuh macam air biasa.Jika terasa manis tu tambah la air masak. Then boleh hidang minum petang dengan pisang goreng.

nenas4

Selamat mencuba!

Sumber: imuslimnetwork.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI