25 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023
spot_img

Cara Paling Mudah Buat Puding Jagung Lemak Manis. Makan Sejuk-Sejuk Sedap Sangat!


Bahan-bahan yang diperlukan adalah :
  • 1 cawan tpg kastard
  • 1 cawan gula
  • 3 cawan air
  • 3 sudu susu pekat
  • 1 cawan santan (kara)
  • 1/2 sdk Garam
  • 1 tin jagung

Cara Paling Mudah Buat Puding Jagung Lemak Manis Makan Sejuk Sejuk

CARA PENYEDIAAN PUDING JAGUNG LEMAK MANIS :

▶️ Campur semua bahan dalam periuk dan gaul sebati.

▶️ Buka api pelan kacau sampai meletup-letup.

▶️ Tutup api masuk loyang atau acuan yang korang suka.

▶️ Letak dalam peti ais 3-4  jam.

1653543475 827 Cara Paling Mudah Buat Puding Jagung Lemak Manis Makan Sejuk Sejuk

▶️ Siap untuk di hidang! Done puding jagung.

 

BACA JUGA : Resepi Kari Sardin Tin Dan Kentang. Bosan Rasa Yang Sama, Jom Tukar Cara Masak Yang Lain Pulak! 

 

Wow! Peminat puding jagung yang tak pernah buat sendiri, boleh sangat follow resepi ni. Senang weh! Tak pandai nak masak pun boleh buat kalau resepi simple macam ni.

1653543476 249 Cara Paling Mudah Buat Puding Jagung Lemak Manis Makan Sejuk Sejuk

Untuk pengetahuan, Cik Puan Fatimah Saari ni sangat suka berkongsi resepi di wall Facebook milik beliau. Seronok kan tengok orang yang rajin memasak ni. Mesti anak-anak dan suami mereka happy je. Nak request makan apa pun semua jadi. 

Ribuan terima kasih juga diucapkan kepada beliau kerana sudi berkongsi resepi puding jagung lemak manis yang mudah dan sedap ini di Facebook. Semoga ianya bermanfaat buat kita semua. Selamat mencuba!


Sumber: kongsiresepi.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI