31.8 C
Kuala Lumpur
Friday, January 27, 2023
spot_img

Damascus – Ini Kedai Shawarma, Nasi Arab Sedap kat Bukit Bintang


Bila anda ada kat area Bukit Bintang, anda kena cuba makanan luar negara. 

Dan kalau bajet anda terhad, tapi nak rasa lauk Arab sana, kami sarankan anda cuba Damascus Shawarma.

shawarma damascus bukit bintang
Kredit : shawarmadamascus

Kedai ini kecil.

Tapi kebab / shawarma dan juga nasi arabnya sedap-sedap.

damascus shawarma bukit bintang
Kredit : sivasutthan

Shawarma Padat Tapi Power

Saiz shawarma kat sini tak besar.

Dan kalau tengok, gaya besar lengan baby saja. Tapi isinya penuh.

shawarma ayam bukit bintang
Kredit : damascusbbqkl

Harga : Kali terakhir kami datang ( 16 May 2022), shawarma ayam saiz biasa – RM 9.

Shawarma ayam tak banyak sayur dan memang ada kick. Shawarma daging pula ada lebih sayur.

Jadi memang boleh beli kedua-duanya sebab apa yang diletak kat dalamnya memang berbeza.

shawarma damascus kl 2 @shawarmadamascus
Kredit : shawarmadamascus

Harga nasi kat sini memang nampak agak mahal.

Tapi ikut pengalaman kami, taste nya satu anak tangga berbeza.

nasi arab sedap bukit bintang
Kredit : loveandlemon__

Atas dari kebanyakan kedai nasi Arab yang pernah kami rasa.

Dan sebab nasinya banyak, 1 hidangan boleh dibuat makan 2 orang dewasa.

shawarma sedap bukit bintang
Kredit : syukri_adi73

Masalah tempat ini satu. Kadang-kadang line beratur kat sini panjang, dan tak ada kerusi.

Kalau kaki dah lunyai menapak, memang penat berdiri tersidai tepi jalan menunggu order anda ready.

Nak makan kat dalam? Boleh. Tapi sebab kawasannya sempit, lebih baik anda bawa balik dan makan kat hotel anda saja.

Yang bagusnya, sebab kedai nya kat tepi stesen monorail, senang nak cari.

shawarma damascus kl bukit bintang @syukri adi73
Kredit : syukri_adi73

Tukang ambil order, pelayan dan pekerja nya memang orang Arab. Bila ambil order pun tulis dalam bahasa Arab. Jadi kalau nak rujuk balik order anda, memang mereka sahajalah yang baca.

Apapun, kami suka shawarma dengan nasi mandi yang ada. Harga memang anda kena bajetkan lebih dari lauk Mamak dan Melayu.

burger damascus shawarma
Kredit : damascusbbqkl

Untuk rasa lauk Syria yang tulen, ini tempat shawarma Bukit Bintang yang murah, yang bermutu.

Dan ia pun buka dari pukul 8 pagi sampailah ke 2 pagi.

Boleh layan kalau terasa kebuluran tiba-tiba masa cuti kat area Bukit Bintang ini.

Tips : Kalau tak suka shawarma, ia juga ada burger dan sandwich, tapi mereka guna hirisan daging dan ayam macam yang guna pada shawarma.

Lokasi : 111, Jln Sultan Ismail, Bukit Bintang, 50250 Kuala Lumpur (tepi pintu masuk Sungai Wang mall)

JomJalan Seluruh KL

tempat menarik

Senarai tarikan best di Kuala Lumpur

hotel di kuala lumpur yg best, yg terbaik

Hotel terbaik pilihan kami

promo dan diskaun

tempat makan best

Layan kedai makan sedap kat KL





Sumber: www.jomjalan.com.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI