26.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 5, 2023
spot_img

Enjoy Melaka River Cruise Sambil Makan Durian Sampai Puas, Syioknya! RM50 Je!


Peminat durian berpeluang menikmati keenakan isi raja buah itu selepas menyusuri sungai Melaka menerusi pakej ‘Cruise dan Makan Durian – Makan Sampai Puas’ yang ditawarkan Melaka River Cruise (MRC).

Menerusi pakej itu terdapat lima jenis durian ditawarkan kepada orang ramai seperti Musang King, Black Thorn, Kucing Tidur dan Durian Kampung.

photo 2022 06 02 15 28 38

Ketua Pegawai Eksekutif MRC, Datuk Murad Husin berkata pakej berkenaan ditawarkan kepada orang ramai bermula 1 Jun hingga awal Julai.

Pengunjung boleh menikmati keenakan raja buah itu di 2 lokasi disediakan iaitu Muara Sungai Melaka dan Taman Rempah.

photo 2022 06 02 15 28 35

“Pengunjung diberikan masa selama 40 minit untuk menikmati durian dengan dikenakan harga berpatutan iaitu RM50 bagi dewasa dan RM30 untuk kanak-kanak.

“Manakala, bagi pelancong asing atau individu tanpa kad pengenalan akan dikenakan bayaran RM55 bagi dewasa dan RM40 buat kanak-kanak,” katanya.

Things to do in Melaka 48

Beliau berkata demikian pada selepas melawat lokasi pakej ‘Cruise dan Makan Durian’ di Muara Sungai Melaka.

“Jika pengunjung hanya datang untuk makan durian sahaja tanpa menaiki bot harga ditawarkan adalah RM35 bagi dewasa dan RM25 bagi kanak-kanak,” katanya.

iStock 908646848Sumber: Melaka Hari Ini

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI