27.4 C
Kuala Lumpur
Saturday, April 1, 2023
spot_img

Farid Kamil akui terima ‘akibat buruk’ lepas tolak sogokan RM5 juta

Pelakon utama filem ‘Anwar, The Untold Story’, Farid Kamil mengakui pernah disogok rasuah sebanyak RM5 juta daripada seseorang sama seperti yang dilalui oleh Perdana Menteri ke-10 itu.

Memetik laporan yang dibuat oleh Boom! Farid yang ditemui ketika majlis peluncuran filem Anwar, The Untold Story mengatakan ‘alasan’ tersebut menjadi punca mengapa dia menyokong  perjuangan tokoh politik berkenaan.

“Saya menyokong perjuangan Datuk Seri Anwar apabila apa yang berlaku pada dia, pernah juga berlaku pada saya pada 2017.
“Ketika itu saya pernah dirasuah sebanyak RM5 juta, tapi saya tolak. Akibat dari menolak rasuah tersebut, sangat buruk. Saya rasa semua orang tahu dulu rasuah berleluasa di Malaysia.
“Siapa yang terima duit itu akan selamat dan siapa yang tidak ambil, mereka akan diperlakukan seperti pesalah. Itulah yang berlaku kepada saya apabila tidak ambil rasuah tersebut.
“Kesan menolak rasuah, orang gunakan kita untuk menjatuhkan kita. Itulah persamaan Anwar Ibrahim dan Farid Kamil. Mungkin Perdana Menteri Ke-10 ini boleh menukarkan masalah ini dengan sistem lebih baik,” katanya.

Ujar suami kepada aktres Diana Danielle itu mengakui cukup bangga untuk menjadi antara 4 orang pelakon dari Malaysia yang menjayakan filem biopik tersebut.

“Disebabkan persamaan itu membuatkan saya rasa bertuah apabila diberikan mandat untuk memegang watak Anwar.
“Dan saya juga rasa berbangga apabila menjadi antara empat pelakon dari Malaysia yang dipilih.” ujarnya.

 

Fg8CJ6qaUAIdNnbJelasnya lagi pengambaran filem tersebut berjalan dengan lancar tanpa gangguan daripada mana-mana pihak. Tak hanya itu, dia juga bebas menzahirkan watak ‘Anwar’ dengan caranya tersendiri.

Selain dari Farid Kamil, terdapat lagi beberapa pelakon hebat menggabungkan Malaysia-Indonesia seperti Acha Septriasa yang memegang watak Wan Azizah, Hasnul Rahman (Tun Mahathir), Firdaus Karim dan ramai lagi.

Sumber: Boom! (Fiza Kamaruddin)

Sumber: www.malay.news

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI