25.6 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 23, 2023
spot_img

Gara-Gara Bengang, Lelaki Meng4muk Sampai Gegar Pintu Kereta

Telah menjadi kebiasaan bagi kita sebagai pengguna jalanraya yang sering menghadapi kesesakan lalu lintas. Namun, dalam kesesakan tersebut perkara yang tidak diingini sering berlaku.

Telah tul4r sebuah video dimana seorang lelaki yang memandu kereta jenis Perodua Alza meluahkan rasa m4rah dan tidak puas hati ke atas seorang pemandu kenderaan lain dengan cara memaki hamun serta cuba bertindak ‘gan4s’.

pemandu gila 1

Berdasarkan sebuah rakaman video yang tul4r itu, lelaki yang memakai kemeja-T hitam itu mem4rahi pemandu kereta Perodua Axia.

Dia juga dilihat menghemp4s cermin sisi kereta terbabit dan menvmbuk cermin bahagian pintu pemandu.

Pada masa sama, dia turut seakan menc4bar pemandu terbabit untuk keluar dari dalam kereta.

Bagaimanapun, pemandu kereta itu tidak membuat mengambil sebarang tindakan dan kekal berada di dalam kereta.

Kejadian tersebut lantas menarik perhatian pengguna media s0sial yang berpendapat lelaki itu dikhuatiri berdepan dengan tindakan undang-undang.

Pada masa sama, seorang wanita yang bersama lelaki terbabit turut meluahkan rasa m4rah dan dilihat seperti mengambil gambar pemandu Axia itu.

Hal itu kerana lelaki terbabit membuat ser4ngan terhadap pemandu dan cubaan merosakkan kereta.

Video :

Bagaimanapun terdapat juga pengguna media s0sial yang menunjukkan sokongan terhadap lelaki berkenaan.

“Biasanya orang yang buat salah akan dilihat sebagai mangsa, tetapi mangsa pulu dilihat sebagai orang yang bersalah. Bayangkan jika kem4langan itu berlaku, ambil masa untuk membaiki, buat tuntutan insurans dan terpaksa menunggu lama,” kata Jasni Jasz Bridal.

“Silap-silap orang yang m4rah itu jika berlaku kem4langan kena lebih teruk daripada apa yang berlaku. Kem4langan jalan raya jangan buat main-main,” kata Zulkarnain Bkl.

Sumber: imuslimnetwork.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI