25 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023
spot_img

Harap La Orang Jaga Rumah Kita Elok-Elok, Sebaliknya Tinggalkan Rumah Macam Rumah Puaka

Disebabkan hendak menolong seorang wanita berstatus janda dengan memberi sewa rumah dengan harga murah, satu pasangan bagaikan dikhianati apabila rumah yang disewakan ditinggalkan dalam keadaan yang sangat kotor.

Menurut tuan rumah dalam video yang dimuat naik di TikTok, dia meluah.kan rasa kesal apabila niat baiknya untuk memberi keselesaan disia-siakan oleh penyewa.

Tambahnya lagi, dia sanggup menetapkan harga sewa serendah RM400 sebulan dan memasang awning pada bahagian parkir kereta demi kesenangan penyewanya.

Bila sewakan rumah memang kita harap la orang jaga rumah kita elok-elok. Kita fikir nak orang selesa tu pasangkan awning siap mozek kat car porch dengan sewa sebulan RM400 sahaja…

@misiteratai Kita ni tuan rumah Bila sewakan rumah memang kita harap la org jaga rumah kita elok2 Kita pk nak org selesa tu pasangkan awing siap mozek kat car porch dengan sewa sebulan rm400 sahaja…mana nak dapat zaman ni Bila rate bank naik baru la kita naikkn sewa pada rm450/sbln Tp sewa manjang tunggak..tapi dia claim bayar terlebih Bila mintak banyak alasan siap ugut kita plk lagi..x padan dengan jandanya Lepas tu tinggalkan rumah cam rumah puaka #penyewadarineraka #penyewapengotor #baukencing ♬ bunyi asal – misiteratai

Bagaimanapun, menurut tuan rumah, penyewa tersebut sering kali bertangguh untuk membayar sewa dan lebih menyakitkan hati apabila rumah sewa ditinggalkan dalam keadaan yang digambarkan seperti ‘rumah puaka’.

Tapi sewa manjang tunggak..tapi dia claim bayar terlebih…Bila minta banyak alasan siap ugut kita pula lagi..tak padan dengan jandanya…Lepas tu tinggalkan rumah macam rumah puaka.”

Harap La Orang Jaga Rumah Kita Elok Elok Sebaliknya Tinggalkan Rumah

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terkejut dengan harga sewa yang ditetapkan dan mengkritik sikap tidak bertanggungjawab penyewa berkenaan

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI