24.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023
spot_img

Ini Dia Tips Yang Korang Boleh Cuba Untuk Dapatkan Tiket Flight Murah! Barulah Percutian Tu Berbaloi!

Paling best bila dapat travel dengan kapal terbang, bukan sahaja dapat sampai ke destinasi dengan lebih cepat dan tak penat, dapat pula menikmati pemandangan sepanjang perjalanan. Lagi syok bila dapat beli tiket dengan harga yang murah kan?

Ada beberapa tip yang dikongsikan untuk dapat tiket kapal terbang yang murah, kalau korang tak percaya boleh cuba tip-tip yang dikongsikan ini!

Credit Photo: www.canva.com

5 tip beli tiket flight murah

Book tiket hari selasa or rabu

Selalunya syarikat penerbangan tetapkan sistem or key in data flight baru pada 2 hari tersebut so rajin-rajin la check online tiket flight hari selasa or rabu.

Clear cache browser

Kalau korang dah pernah bukak website penerbangan tu untuk survey before ni, clear cache browser dulu untuk elak harga tiket makin naik sbb diorang boleh track yang korang dah pernah survey harga tiket dekat website tu.

5EjAR8uB t 2Credit Photo: www.canva.com

Beli tiket asing pergi & balik

Kebiasaannya, kalau korang beli tiket asing untuk pergi & balik, harga akan jauh lagi murah compare dengan beli tiket return sekaligus.

Guna incognito mode

Bila nak survey tiket flight, guna incognito browser untuk elak harga tiket berubah-ubah/ naik sebab Google tak boleh track internet history kita melalui mode ini.

IMG 9834 Large

Guna Skycanner banding harga

Guna third party apps untuk survey and banding harga tiket flight yang termurah, tetapi pembelian dibuat di website atau apps syarikat penerbangan yang korang pilih.
Selain skyscanner boleh try:

– Google Flights
– Hopper
– Kayak
– Cheapflight
– Traveloka

IMG 9413E41BD8B1 1

Credit : twt directlending

Sumber: www.libur.com.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI