26.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 27, 2022
spot_img

Jom Try Cystal Resort Penginapan Atas Air Di Semporna, Sabah. Mandi Laut & Berkayak Sekitar Resort Je!

Resort di tengah lautan menjadi pilihan jika bercuti Semporna, Sabah. Kebanyakkannya cukup cantik dan selesa. Paling best boleh mandi laut dan berkayak di sekitar resort sahaja.
Baru sahaja dibuka beberapa bulan yang lalu, Crystal Resort Semporna menjadi pilihan Nana Sarina Abu Bakar dan keluarga untuk percutian mereka.

Pakej yang diambil termasuklah makan dan minum serta snorkeling di 8 buah pulau ternyata meninggalkan kenangan manis buat mereka sekeluarga. Ikuti perkongsia wanita ini tentang pengalaman menginap di sini!

C4BDIDro s 2 s 12
Crystal Resort Semporna, Penginapan Atas Air Yang Cantik & Selesa
Malaysia, Bukan Maldives – Crystal Resort Semporna, Sabah
First time sampai Semporna, Sabah. Cantik sangat- sangat ye Pulau-pulau di Semporna ni…Setelah saya survey beberapa resort akhirnya saya memilih Crystal Resort Semporna untuk destinasi percutian kali ni.. saya book melalui Blue Star – Pakej Semporna Sabah…Agent bernama Sen sangat ramah dan melayan segala pertanyaan saya.
Agent akan memberikan senarai hotel, pakej, kelebihan dan harga setiap hotel…jadi, boleh pilih ikut budget dan keinginan masing- masing..untuk kesini saya ambil flight
KL- Tawau ( lebih kurang 2 jam 50 minit) dan seterusnya naik van yang agent uruskan ke Pekan Semporna ( lebih kurang 1 jam 30 minit perjalanan)
Crystal Resort ni baru siap dalam 4 bulan lepas.. jadi condition resort sangat ok….owner pun baik dan ramah tamah…
s 15 s 13 s 4 s 5
Tarikh: 11-14 August 2022 ( 4 hari 3 malam)

Jenis Bilik: Standard Room
Booking platform: Agent
Rate: RM1899/ pax ( termasuk airport transfer, Resort, Makan ( sarapan pagi, makan tengahari, minum petang dan makan malam), boat transfer, island tour ( snorkeling 8 pulau) , snorkeling equipment, guide semasa snorkeling dan permit. Tiket MAS ke Tawau dalam RM 700 return untuk seorang.
CHECK IN:
Agent dahh uruskan. So tinggal check-in dan bayar refundable deposit RM 50
BILIK:

Bilik sangat luas dan selesa. Sea view. Toilet pun okay.. air laju.. electric 24/7.. ( ada juga resort yang siang hari tak ada elektrik ya).. memang tenang sangat resort ni sebab hanya ada 14 bilik sahaja
LOKASI:
Lokasi tengah-tengah laut. 40 minit dari Semporna Jetty..
KEMUDAHAN:
Boleh swimming di area resort, kayak, snorkeling (boleh sewa alat).. ada lounge yang luas untuk lepak2…
s 6 s 7 s 16s 17

MAKAN
Makanan sangat sedap. Saya ambil full board so tak perlu pikir dah pasal makan.. tapi bawak jugak meggi cup sebab lepas snorkeling lapar heheh…
CHECK OUT:
Rata- rata resort di Semporna check out jam 10 pagi…Lepas check out tunggu boat terus ke Pekan Semporna…
KESIMPULAN:
Pulau- pulau di Semporna ni cantik sangat dari Pulau-pulau yang saya pernah pergi sebelum ini.. dalam pakage 4 hari 3 malam, agent akan bawa snorkeling dan tour ke pulau seperti Bohey Dulang, Mantabuan, Sibuan, Timba- Timba, Mataking, Pom Pom, Mabul dan Kapalai. Paling cantik ialah snorkeling dekat Pulau Mataking .. sangat sangat cantik…
s 10s 9s 9s 8
Recommended sangat untuk pergi dan menginap di Crystal Resort.

Kredit: Nana Sarina Abu Bakar

Sumber: www.libur.com.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI