26.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 5, 2023
spot_img

“Kelam Kabut Pinjam Baldi & Mop.” Tindakan Dato’ Fazley Lap Muntah Anak Dipuji

Kebanyakan ibu bapa yang ada anak kecil mesti banyak pengalaman sepanjang membesarkan anak-anak. Momen ini semua yang akan jadi kenangan bila semuanya dah besar nanti.

Sama jugalah situasi chef selebriti dan usahawan terkenal iaitu Datuk Fazley Yaakob yang telah memuat naik satu video di laman Instagram menunjukkan dia sedang mengemop lantai di sebuah kedai serbaneka.

Menerusi hantaran tersebut, kelihatan Datuk Fazley sedang mencuci lantai kedai dengan menggunakan mop disebabkan anak lelakinya, Fierudz Fazley muntah di kedai berkenaan.

Menurut Fazley, walaupun dalam keadaan kelam kabut, dia sempat meminjam baldi dan mop dari kedai berkenaan kerana enggan membiarkan pekerja kedai membersihkan muntah anaknya.

“Kelam Kabut Pinjam Baldi & Mop.” Tindakan Dato’ Fazley Lap Muntah Anak Dipuji

“Piyush termuntah di kedai? Hahaha, masih saya ingat masa ni piyush masih kecil lagi, Tak ingat apa yang dia makan, terus termuntah masa sampai kedai.

“Kelam kabut saya pinjam baldi and mop dari kedai tu. Nak marah kesian, dan dalam masa yang sama, yang muntah tu anak saya, takkan lah saya nak tinggal dan biar pekerja kedai yang bersih kan? Kalau korang , korang buat apa?,” tulisnya.

“Kelam Kabut Pinjam Baldi & Mop.” Tindakan Dato’ Fazley Lap Muntah Anak Dipuji

Meninjau di ruangan komen, hantaran video itu telah mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai yang rata-ratanya memuji tindakan Datuk Fazley dan akan buat yang sama jika berlaku situasi seperti sedemikian.

“Kejadian yang rare berlaku.. kalau orang lain dah keluar tinggal kan saja staff yang akan buat.. Respect Dato!”

“Kelam Kabut Pinjam Baldi & Mop.” Tindakan Dato’ Fazley Lap Muntah Anak Dipuji

“Alhamdulillah. Contoh a good Muslim dan tauladan yang bagus.. buat masyarakat dan anak-anak.. #salute #respect.”

“Terbaik betui juga tu. Kita akan rasa bersalah sebab anak kita yang muntah tak akan tinggal macam tu. Kalau saya pun saya akan buat macam Dato’ buat.”

“Saya pun akan buat benda yang sama. Jika anak tumpahkan makan atau air kat kedai pun saya minta tisu pada owner kedai bersihkan lantai dan meja sebelum balik. In shaa Allah jika kita sentiasa permudahkan urusan orang lain Allah akan permudahkan urusan kita ❤️”

Kredit: IG Dato’ Fazley Yaakob

Sumber: www.majalahpama.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI