27.1 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023
spot_img

“Kenapa Biarkan Doktor Lelaki Tengok ‘Bawah’ Isteri?” – Ustazah Gelar Suami Dayus, Jika Izinkan Doktor Lelaki Sambut Kelahiran Anak

Antara nikmat yang ditunggu-tunggu bagi pasangan yang sudah kahwin sudah tentunya nikmat menggalas tanggungjawab sebagai ibu bapa. Rasa teruja dan bahagia apabila bakal menimang anak adalah satu perasaan yang sukar digambarkan.

Maka, setelah si ibu mengandung pasti bakal ayah itu berusaha sedaya mungkin dalam mempersiapkan segala kemudahan agar si ibu selesa ketika melahirkan anak. Mereka yang mampu pasti ingin melahirkan anak di hospital swasta, sebaliknya bagi mereka yang kurang mampu di hospital kerajaan.

Umum mengetahui, di hospital kerajaan sukar untuk menentukan sama ada doktor lelaki atau perempuan bakal menyambut kelahiran anak kita.

Viral di platform TikTok, di mana seorang “Ustazah” mengeluarkan kenyataan berkait dengan isu ini.

@sunnahtidakberbohong #doktorlelakisambutisteribersalin #sakitoperationsakitnyaselamanya #suamiwajibjagaisterioperationseumurhidupnyadenganbaik #sunnahtidakpernahberbohong ♬ bunyi asal – Siti Afifah Shahbudin

Berdasarkan video di atas, ustazah tersebut menyelar tindakan para suami yang mengizinkan doktor lelaki menyambut kelahiran anak mereka. Bahkan sehingga digelar ‘dayus’. Selain itu, dia juga mempersoal di mana rasa cemburu seorang suami apabila doktor lelaki melihat kemaluan isteri.

Beliau tegaskan, menjadi tanggungjawab suami untuk kumpul supaya isteri dapat bersalin di hospital swasta. Ternyata, kenyataan ustazah tersebut mengguris hati para ibu. Mereka semua berpendapat, tidak semua pasangan mampu untuk menanggung kos melahirkan anak di hospital swasta. 

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI