25.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023
spot_img

Kucing Ini Tiba-Tiba Muncul Selamatkan Lelaki Yang Sesat Di Kawasan Pergunungan


Siapa sahaja yang tidak terpegun dengan keindahan pergunugan Alps di Switzerland. Tidak hanya memiliki Alps, negara indah itu juga memiliki terikan pelancongan lain yang tidak kurang hebatnya.

Antara lokasi yang menjadi tumpuan pengunjung di Switzerland ialah Gimmewald Village. Walaupun pengangkutan di situ tidak begitu efisien tetapi kawasan tersebut sering dikunjungi ramai kerana memiliki pemandangan yang sangat indah.

7884F06CCA06w567h319

Suatu ketika dahulu, pernah ada pengunjung yang berkongsi pengalamannya semasa berada di situ dan apa yang dilaluinya adalah sesuatu yang sangat menarik.

Semuanya bermula apabila dia terperangkap di atas gunung. Pada mulanya dia ingin berjalan mendaki naik ke gunung tetapi laluan ketika itu telah ditutup. Jadi, dia memutuskan untuk melalui jalan lain sehingga sampai ke atas dan bercadang untuk menaiki kereta kabel untuk turun semula ke bawah. Namun, apabila sampai di atas dia mendapati kereta kabel tidak berfungsi. 

85F6AB91CE0Dw564h319

Apa yang lebih membimbangkan dia telah terjatuh semasa berjalan dan akibatnya kakinya terseliuh. Dia kemudian terpaksa meneruskan perjalanan dengan menggunakan kayu yang dijadikan sebagai tongkat. Dia mula panik apabila dia gagal mencari jalan keluar walaupun berjalan dengan melihat peta.

Tiba-tiba muncul seekor kucing datang kepadanya dan memandang tepat ke arahnya. Si comel itu kemudian berbunyi dan mula berjalan pergi. Namun, dia kembali berpaling ke belakang ke arah pelancong tersebut seolah-olah mahu memberitahu sesuatu. 

Dia kemudian berbunyi lagi, seperti mahu mengajak pelancong tersebut untuk mengikuti langkahnya. Pelancong tersebut kemudian mengikuti langkah kucing tersebut yang mula meninggalkan kawasan tersebut.

Apa yang lebih menarik kucing tersebut seolah-olah faham bawah kaki pelancong sedang sakit. Jadi, dia berjalan di hadapan dengan perlahan. Si comel tersebut juga sempat berhenti beberapa kali supaya pelancong yang mengikutinya dalam keadaan selesa. Dia juga berbunyi seolah-olah mahu memberitahu bahawa ” jangan risau, saya akan menunggu kamu.”

8392208C65BBw564h318

Selepas berjalan selama beberapa ketika, pelancong tersebut sampai di sebuah kampung di mana tempat dia memulakan perjalanan tadi. Dia juga dapat melihat hotelnya di situ.

Kini, barulah dia tahu bahawa kucing tersebut telah membantunya keluar dari kesesatan yang dilaluinya tadi. Dia berasa sangat tersentuh kerana kucing tersebut telah menolongnya ketika dalam keususahan.

Dia kemudian menulis pengalaman tersebut di internet bersama dengan video yang diambil sepanjang perjalanan. Tanpa disangka, ceritanya mula mendapat perhatian netizen. Rupa-rupanya ramai pelancong yang pernah berjumpa dengan kucing tersebut dan ramai juga yang berkongsi kisah mereka dengan kucing tersebut.

52809D5C3B5Ew564h292

Sekali lihat mungkin kucing itu hanya seperti kucing biasa yang lain. Namun, siapa sangka dia telah membantu ramai penunjung yang sesat di kawasan pergunungan itu. Jelas sekali dia memiliki kebolehan yang luar biasa serta hati yang baik kerana sering membantu mereka yang memerlukan bantuannya.

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI