26.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, March 21, 2023
spot_img

Macam Mana Boleh Ada Dekat Atas Tu? Hampir Dibelit Ketika Petik Buah Di Pokok.

Bila sebut sahaja pasal ul4r, siapa sahaja yang tidak takut dengan ul4r? Reptilia liar yang sering menjadi ‘mimpi ngeri’ buat kita semua, sama ada di hutan mahupun di rumah sendiri.

Sudah banyak k3s terjadi, ul4r ‘tersesat’ masuk ke rumah penduduk. Mahu tidak mahu, terpaksa hubungi pihak bomba untuk memindahkan makhluk tersebut ke tempat lain.

ul4r 1

Selain itu, ul4r juga berupaya menjadi penganc4m semulajadi ternakan. Tidak dinafikan, ramai penternak ‘terpaksa’ mengeluh apabila haiwan ternakan mereka habis dibah4m dek ul4r. Ayam, lembu, kambing, itik dan sebagainya. Ul4r tidak mengenal siapa. Memang itulah santapannya.

Antara jenis ul4r yang dikenal pasti bersaiz besar, membah4yakan dan mampu membvnuh ialah ular sawa. Kekuatannya membelit tubuh mangs4 tidak dapat dinafikan.

Selain membelit, ul4r sawa juga boleh memanjat pokok yang tinggi dengan mudah. Ini lebih berisiko buat manusia kerana berpotensi akan diserang dengan serangan mengejut.

Pernah lihat bagaimana ul4r sawa yang besar itu memanjat pokok? Jika belum, mari tonton video ini.

Sumber: imuslimnetwork.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI