25.6 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 23, 2023
spot_img

Majikan Hairan dan termenung, Tiba-tiba Calon Temuduga Lulusan Ijazah Hantar Resume Jawatan ‘Cleaner’

Para Graduan terutamanya seringkali merungut mengenai kesukaran untuk mendapatkan pekerjaan yang sesuai mengikut bidang dan kelayakan mereka. Gaji yang rendah juga turut menjadi faktor penyebab kepada masalah ini.Namun begitu, ada sahaja graduan yang tidak memilih kerja seperti yang dikongsikan oleh Tuan Khairul Hakimin Muhammad menerusi Facebooknya ini.

Sebagai majikan, dia terkedu apabila melihat permohonan kerja oleh seorang individu di syarikatnya sebagai seorang tukang cuci sedangkan mempunyai kelayakan ijazah.

Petang tadi HR kami bawa resume seorang adik ini. Ada degree, namun pilih nak jadi cleaner. Termenung jugalah saya memikirkannya.

Screen Shot 2022 11 10 at 7.53.56 PM

Kami memang duk cari cleaner ini dah sebulan lebih. Susah bukan main. Dan banyak jawatan lain dah pun berisi.

Saya cakap dengan team, orang ini harus diperhalusi. Orang yang tak memilih ini petanda dia super rajin. Bukan senang zaman sekarang ini nak jumpa orang-orang yang ada sijil namun ada adab dan merendah diri begini.

Zaman ini, asal pandai sahaja itu tiket nak kurang ajar. Asal bijak sahaja, itu tiket nak melawan dan bertempur. Asal hebat belajar sahaja, itu tiket nak marah maki sesiapa yang ada.

Iya bukan semua, namun ia semakin majoriti. Menakutkan. Kawan-kawan, Jika kalian jumpa orang begini, ambil! Dia mungkin ada sesuatu yang kita cari. Ramai yang Kagum!

c1 10

c2 9

Sumber: OnViral

Jangan lupa like h sare komen. Terima kasih!

Sumber: imuslimnetwork.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI