26.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 5, 2023
spot_img

Makkkk Si Katak kacau saya!!! Yang ko pegi usik dia buat apa. Haa kan dah semua terkejut!

KUCING merupakan salah satu binatang comel yang lucu dan ia termasuk dalam haiwan yang istimewa di dalam Islam, karena merupakan hewan peliharaan Nabi Muhammad SAW yang sangat Beliau sayangi. Tidak dinafikan ramai orang yang masih merasa takut untuk memelihara kucing kerana takut mendatangkan keburukan untuk kesehatan. Akan tetapi, semua makhluk yang diciptakan Allah di muka bumi ini tentunya mempunyai peranan masing-masing.Meskipun ada sisi negatif dari haiwan lucu ini seperti mencuri ikan di atas meja atau membuang kotoran, namun ternyata kucing juga memiliki keistimewaan tersendiri dan bagi orang yang memelihara kucing juga akan memperoleh pahala.

Satu perkongsian video daripada seorang pengguna teekthoq ini amat menghiburkan. Tatkala kucing kesayang dirakam aksinya yang mungkin tengah bermain-main atau merasa hairan akan kehadiran seekor katak.

Screen Shot 2023 01 12 at 10.32.16 AM

Screen Shot 2023 01 12 at 10.32.24 AM

Si kucing tiba-tiba lari apabila si katak yang diganggu mengeluarkan bunyi yang seakan menangis kalau didengar,.. sama seperti bunyi kucing. Apalagi,… berlari teruslah si kucing dek kerana terkejut akan suara kucing yang keluar daripada si katak.

Kan dah cakap jangan dikacau katak tu,… ko nak kacau jugak kan si belang. Kan katak tu dah menangis!

Di bawah adalah antara komen-komen menraik yang ditinggalkan oleh para netizen.

Screen Shot 2023 01 12 at 10.37.07 AM

Screen Shot 2023 01 12 at 10.37.28 AM

Sumber: imuslimnetwork.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI