25.6 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 23, 2023
spot_img

Musa Hassan Muat Naik Senarai ‘Ciri-Ciri Isteri Derhaka Terhadap Suami’ Pada Hari Wanita Sedunia!

Hantaran media sosial Tan Sri Musa Hassan hari ini yang kebetulan jatuh pada Hari Wanita Sedunia yang disambut 8 Mac setiap tahun — menarik perhatian netizen.

Bekas Ketua Polis Negara itu dalam ciapan Twitter menyenaraikan senarai 11 larangan agama Islam terhadap isteri terhadap suaminya.

Antaranya yang dimuatnaik Musa adalah isteri jangan menghina dan mengumpat suami di depan orang lain.

Isteri Jangan Amalkan Tabiat ini:1: Jangan menghina dan mengumpat suami di depan orang lain.2: Jangan meninggi suara dan mengherdik suami.3: Jangan keluar rumah sesuka hati tanpa izin suami.4: Jangan mendoakan kecelakaan buat suami5: Jangan membenci

— Musa Hassan (@TSMusaHassan) March 7, 2023

Selain itu, isteri ditegah jangan meninggi suara dan mengherdik suami, jangan keluar rumah sesuka hati tanpa izin suami dan jangan mendoakan kecelakaan buat suami.

“Jangan membenci kegemaran suami, jangan menjadi tekanan kepada suami. Isteri derhaka pada suami,tempatnya adalah Neraka Jahanam,” ciapnya.

Musa juga menulis ciri-ciri isteri derhaka pada suami seperti tidak mensyukuri kebaikan dilakukan suami, suka menyakiti hati suami, melayani lelaki lain tanpa pengetahuan suami, keluar rumah tanpa izin suami dan meminta cerai dari suami.

Ciri-ciri isteri derhaka pada suami:1. Tidak mensyukuri kebaikan dilakukan suami.2. Suka menyakiti hati suami.3. Melayani lelaki lain tanpa pengetahuan suami.4. Keluar rumah tanpa izin suami.5. Meminta cerai dari suami.

— Musa Hassan (@TSMusaHassan) March 7, 2023

Semalam video Musa tular di media sosial yang dikaitkan insiden dengan isterinya.

Bagaimanapun kedua-dua pihak sudah membuat laporan polis dan Musa memberi amaran supaya orang ramai jangan masuk campur urusan keluarganya.

Musa Hassan Muat Naik Senarai Ciri Ciri Isteri Derhaka Terhadap Suami

Sumber: Malaysia Gazette


Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI