27.1 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023
spot_img

“Nak jadi KL ‘g’ bersongkok pun, tak boleh pukul wanita..”-Farid Kamil perli siapa?

Pelakon dan pengarah, Farid Kamil memuat naik hantaran berbentuk sindiran kepada seseorang di laman Insta Story miliknya, baru-baru ini.

Menerusi hantaran dikongsikan oleh pemilik nama Farid Kamil Zahari, dia menyatakan mengenai keganasan yang dilakukan oleh individu tidak dinyatakan nama terhadap wanita.

“Nak jadi KL ‘g’ bersongkok pun, tak boleh pukul wanita ni Da’I hoi…mesti sesuatu ‘spesiol’ mengenai dia kan? Sebab report 2005 sampai 2020 mengenai pukul wanita, tidak akan dikenakan tindakan (NFA). Hari ini pukul lagi,”tulisnya.

Farid yang juga isteri kepada aktres jelita Diana Danielle berkata, menyoal sifat yang ditunjukkan oleh individu berkenaan sama seperti watak seorang anak munafik yang ditunjukkan dalam filem dan diadaptasi ke dunia realiti.

“Adakah ini contoh anak munafik lelaki penderhaka 2023.., macam filem, kita putar semula roda-roda kehidupan,”tulisnya lagi.

Snapinsta.app 1080 175111437 304077901106756 6850378934012840299 n

Katanya lagi, kekuasaan Allah SWT lebih besar jika hendak dibandingkan dengan nilai wang ringgit yang dimiliki oleh individu berkenaan.

“Besar kuasa Allah SWT kalau nak bandingkan dengan AlhamduRinggit kau tu,”ujar Farid.

WhatsApp Image 2023 03 07 at 4.42.10 PM

Bagaimanapun, pengarah filem Remp-It tidak memetik nama mana-mana pihak dalam hantaran berkenaan.

Sementara itu, Farid meluahkan kesyukuran apabila ada warganet menyatakan pandangan positif apabila ada pihak membuat taburan ‘fitnah’ terhadapnya berdasarkan video sidang media Majlis Peluncuran filem berjudul ANWAR, THE UNTOLD STORY, baru-baru ini.

Screenshot 2023 03 07 at 5.35.01 PM

Struggle mat dia nak kontrol kacip. Tu nsb baik clip ada potong2. Kalau tgk live depan mata…sure takleh cover sgt dh rasanya.

— ผลัก (@wanmfirdaus) March 3, 2023

Sumber: Instagram @faridkamilz, Twitter @nizammd92


Sumber: www.malay.news

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI