23.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023
spot_img

Netizen Teruja Dengan ‘Kaki Step’, Izzue Islam Pun Pernah Join Goyang Sekali!

Berlegar-legar satu video di semua platform media sosial di mana menunjukkan orang ramai sedang asyik menari berhadapan Mydin Meru Ipoh.

@ammikoko4 Boleh lawan dengan abang2 baju putih tak?#fyp #fypシ゚viral #abangbajuputihcomeback ♬ bunyi asal – 🅳🅰️🅽🅸🅴🆈🆈^¡*

Ramai yang terpegun dengan goyangan pinggul abang-abang kita ni. Tak kurang juga netizen yang tertanya-tanya apa nama tarian ni. Mujur ada seorang pemuda yang memberi sedikit sebanyak penjelasan ringkas tentang tarian ini.

Joget lambak bro…ipoh mmg ramai budak2 step,band yg main pun padu2….ubs,jeram band..byk la,tpi geng2 ni lebih kepada budak2 muda..so agak riuh la,boleh trun ipoh kalau ada event melibatkan kan band2 dangdut…

— Naqiu SAN (@Naqiu_SAN) January 23, 2023

Rupa-rupanya ia juga dipanggil joget lambak atau boleh dipanggil ‘Kaki Step’ yang digemari anak-anak muda di beberapa negeri di Malaysia. Namun, seperti biasa setiap kandungan pasti ada netizen yang meninggalkan komen jelik.

@dadykimie abg izue dah baby shima bila pulak🤪#fyp #dadykimi # #kakistep ♬ original sound – 𝒌𝒊𝒎𝒊𝒆𝒚🐊

Pernah viral tahun lalu, selebriti terkenal Izzue Islam meriahkan suasana satu majlis dengan turut sama menari dengan kumpulan ini.

Ada yang persoalkan ‘kejantanan’ anak-anak muda ini. Jangan lah macamtu, mereka sekadar berhibur. Berhibur tidak apa, asalkan tidak berlebihan.


Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI