23.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023
spot_img

Puding Biskut Hanya Guna 3 Bahan


Puding Biskut Hanya Guna 3 Bahan

Kali ni sab nak share resepi simple yang korang boleh buat hanya guna 3 bahan saja. Semua bahan ini senang nak cari sebab memang ada kat dapur kita.

Sekali tengok eyh kuih lapis la, dua kali tengok laaaa memang kuih lapis ni, tiga kali tengok serupa kuih lapis betul. Tapi, ini bukan kuih lapis, ini puding biskut. Puding 3 bahan saja. Nak buat pun mudah.

Bahan-Bahan:

  • 24 keping biskut krim kraker
  • 4 biji telur
  • 1/2 cawan susu pekat

Cara Membuat:

1. Rendam biskut dalam air panas sampai kembang. Dah kembang kemudian toskan. Masukkan semua bahan dalam blender dan blender sampai halus.

2. Bahagikan adunan kepada beberapa warna. Ikut suka korang nak letak warna apa. Tapi kali ni ada 3 warna saja sebab itu saja warna yang ada kat dapur. So guna jak lah.

3. Tuang warna pertama (kuning) ke dalam loyang. Kukus selama 5 minit. Kemudian tuang lagi untuk warna kedua (hijau). Macam biasa kukus lagi 5 minit dan lapiskan sampai habis.

Cuba Resepi Ni:  Resepi Mousse Coklat Mudah

4. Lapisan yang last kukus selama 10 minit. Nak pastikan semuanya masak dengan cantik. Okey, dah siap. Nampak macam kuih lapis kan?.

So, kita boleh potong-potong masuk dalam bekas dan sejukkan. Nanti esok-esok boleh makan lagi. Jom cuba resepi simple ni. Senang saja, guna 3 bahan dah siap. Selamat mencuba.

Puding Biskut Hanya Guna 3 Bahan

Resepi Oelh: Sabariah Sisa


Sumber: resepibonda.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI