26.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 5, 2023
spot_img

Rabbit Wonderland di LWOT & Banyak Lagi Acara Menarik Sempena Sambutan Tahun Baru Cina!

Sempena Tahun Baru Cina tahun 2023 Lost World Of Tambun (LWOT) mempersembahkan Rabbit Wonderland dan juga bebebrapa acara lain sebagai sambutan perayaan tersebut .
Bermula dari 20 Januari hingga 29 Januari 2023, LWOT  taman-taman yang ada di sana akan diterangi indah dengan tanglung dan bunga berwarna-warni, dan pelbagai acara, hadiah, dan amalan tradisional untuk pengunjung merasai sendiri kemeriahan sambutan Tahun Baru Cina ini.

Kunjungi Rabbit Wonderland di Sunway Lost World Of Tambun
Rabbit Wonderland akan menempatkan 14 baka arnab dengan setiap ciri uniknya. Konsep Rabbit Wonderland ini diilhamkan oleh Hobbit House; ini berikutan susun atur pameran yang akan mempunyai 14 lubang unik dan berbeza yang menempatkan 14 sub-baka arnab dalam setiap liang. Sesuai dengan tema tahun ini iaitu “Arnab Air”. Arnab melambangkan Zodiak yang memberi maksud seorang yang terkenal, intuitif dan bertimbang rasa. Sementara itu, konsep ini lebih kepada simbol panjang umur, keamanan, dan kemakmuran dalam budaya Cina.

Rabbit Wonderland di LWOT & Banyak Lagi Acara Menarik Sempena Sambutan Tahun Baru Cina!Rabbit Wonderland di LWOT & Banyak Lagi Acara Menarik Sempena Sambutan Tahun Baru Cina!
Pameran ini terbuka kepada orang ramai dari 22 hingga 29 Januari 2023, pengunjung berpeluang untuk memberi makan kira-kira 50 ekor arnab yang bebas bergerak dalam di pameran tersebut.
Waktu operasi:
11:00 am sehingga 6:00 pm – Isnin hingga Jumaat
10:00 am sehingga 6:00 pm – Sabtu & Ahad
Selain itu, lebih banyak pertunjukan dan aktiviti yang menyeronokkan menanti pengunjung dari 3 Jan hingga 5 Feb 2023
Terdapat pelbagai aktiviti dan pertunjukan yang dirancang sepanjang musim perayaan ini daripada meet and greet, bercerita, tarian, muzikal dan akhirnya fire show untuk mengakhiri malam.
22 & 23 Januari 2023
Tandai kalendar anda, persembahan istimewa untuk dua hari ini seperti tarian singa akrobatik, God of Prosperity, Dream Bunny dan Luminous Dragon Dance sempena Tahun Baru Cina

20 Jan – 5 Feb 2023
Sempena Tahun Baru, Budaya masyarakat Cina iaitu Bertemu dan Bersalaman, Hari Musim Bunga dan Tarian Muhibbah
Rabbit Wonderland di LWOT & Banyak Lagi Acara Menarik Sempena Sambutan Tahun Baru Cina!Rabbit Wonderland di LWOT & Banyak Lagi Acara Menarik Sempena Sambutan Tahun Baru Cina!
Acara Menarik di Sunway Lagoon Sempena CNY
Kemeriahan sambutan Tahun Baru Cina bukan sahaja di LWOT, malah Sunway Lagoon juga turut mengadakan pelbagai acara sempena perayaan ini. Ini antara acara yang akan berlangsung di Sunway Lagoon!
Saksikan pertunjukan dan perayaan lain yang dirancang untuk Tahun Baru Cina di Sunway Lagoon. Naik ke atas dan belai beberapa arnab berbulu yang digemari daripada pelbagai jenis.
Berikut adalah senarai rancangan dan aktiviti: 22, 23 & 28 Jan 2023 Sahaja
Tarian Singa Akrobatik dengan Tuhan Kemakmuran

21hb -23hb Jan 2023 Sahaja
Bertemu dan Bertemu dengan Kapten Quack, Lady Quack dan Dewa Kemakmuran
20 Jan – 5 Feb 2023 Sahaja
Bunnies in Wonderland
22hb – 23hb Jan 2023 Sahaja
Tarian Singa Akrobatik
Rabbit Wonderland di LWOT & Banyak Lagi Acara Menarik Sempena Sambutan Tahun Baru Cina!Rabbit Wonderland di LWOT & Banyak Lagi Acara Menarik Sempena Sambutan Tahun Baru Cina!

Wildlife Rabbit Wonderland dengan Explorer Rangers
Rakan-rakan di Taman Hidupan Liar Sunway Lagoon mengambil bahagian dalam beberapa aktiviti menarik bersama Explorer Rangers yang berpengalaman. Antara acara yang menarik adalah pertandingan Lumba Arnab dan sesi mendandan arnab. Semua aktiviti tersebut boleh dinikmati oleh pengunjung yang datang pada tarikh-tarikh yang ditetapkan. Slot masa untuk acara ini adalah terhad, jadi pastikan anda letakkan reminder pada kalendar.
21hb – 22hb Januari 2023 Sahaja
10.30 pagi – 11.00 pagi: Lumba Arnab bersama Explorer Renjer
3.40 petang: Dandanan Arnab
23 Januari 2023 Sahaja
1:00 pm -2:00 pm: Animal Enrichment During Wild Encounter
3.40 pm: Rabbit Grooming
Nampaknya tidak cukup puas dengan Sunway Lagoon, enjoy pula di Night Park: The Good, The Bad and The Wild. anda boleh menemui budaya dan hiburan koboi di taman. Daripada pertunjukan api yang terkenal kepada minuman yang menyegarkan dan hidangan lazat, anda boleh menikmati semua tarikan Wow Wild West yang hebat dalam satu malam. Jumpa awak di sana!” kata Calvin Ho, Pengarah Eksekutif Taman Tema Sunway.
Jadi kalau tak ada ke mana-mana ketika cuti Tahun Baru Cina ini, bolehlah ke LWOT atau Sunway Lagoon dan nikmati pelbagai acara menarik sepanjang musim perayaan tersebut.
 

Sumber: www.libur.com.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI