25.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023
spot_img

Resepi Ayam Cetti Padu, Menu Indian Style Cicah Dengan Roti Pun Dah Mantap!

Dah lama tak masak ayam cetti padu ni. Menu Indian style sedap makan dengan nasi putih. Nak cicah dengan roti pun boleh je. Kalau korang nak try juga, boleh rujuk perkongsian resepi Raja Amanina ni.

“Yang ni Nina kawankan dengan rotii puri muncit-muncit. Makan dengan nasi atau apa-apa pun sedap,”katanya.

Bahan-Bahan:1/2 ekor ayam potong ikut suka (letak kunyit, garam dan goreng).5 ulas bawng merah2 ulas bawang putih1 inci halia2 tangkai daun kari3 sudu besar kiicap manis4 sudu besar sos tomatobuah pelaga, kayu manis, bunga lawanggula & garamsedikit airCara Penyediaan:Tumbuk & kisar bawang merah, bawang putih dan juga halia.Tumis bahan kisar, daun kari bersama 3 sekawan hingga wangi.Masukkan rempah kerutuk tumis lagi hingga pecah minyak.Masukkan sos tiram, kicap dan sos tiram.Tambahkan sedkit air, masukkan ayam dan perasakan gula garam.Masak sehingga sedikit pekat.Siap untuk dihidang.ayam cetti padu ayam cetti padu ayam cetti padu

Sudah siap ayam cetti padu kita! Memang menjilat jari okay. Tengok saja kepekatan kuah tu memang ngam! Bagi korang yang mahu cicah dengan roti purri, boleh tengok dan rujuk resepi di sini.

Semoga perkongsian ini bermanfaat. Selamat mencuba dan menikmati.

Sumber: Raja Amanina

Baca juga: Resepi Lepat Liat Utara, Kuih Tradisional Hadirkan Kenangan Sejuta Rasa!

Sumber: dailymakan.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI