23.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023
spot_img

SEM9 Senai — Hotel Gamer Pertama Dalam Malaysia Dah Buka!


Untuk gamers sekalian, ini hotel untuk gamer pertama kat Malaysia.

Kat Senai. Tak jauh dari airport Johor Bahru.

Bolehlah push rank puas-puas dengan member you.

sem hotel gamer senai johor

Kalau esoknya masih berdaya buka mata, bolehlah pergi Legoland atau naik bas seberang tambak ke Universal Studios Singapura.

Bilik Gaming Yang Ada

Bilik kat SEM9 Senai memang sempurna untuk anda yang nak layan eSport masa cuti.

bilik sem9 senai

Bilik gaming kat sini ada 2 jenis — untuk yang nak main game PC dan untuk yang nak layan Playstation 5.

cozy playstation sem9 hotel

Untuk bilik dengan PC, anda disediakan PC gaming berkuasa tinggi dan monitor 24 inci.

Siap dengan grafik kad NVIDIA RTX 3090 .

bilik hotel sem9

Untuk makluman anda yang bukan gamer, kad grafik itu masa dilancarkan di US, harganya saja mencecah USD1500 (dalam RM 6500).

pc sem9

Senang cerita ini set up level professional.

Boleh layan tournament dunia.

double decker sem9 senai johor

Biliknya boleh pilih — untuk 2, 3 atau 4 orang.

Tapi mungkin sebab gamer masih sedap berselimut walaupun orang sudah mula pergi kerja, untuk bilik gamer, sarapan tak ada.

bilik gaming sem9 senai

Dah oh! Kalau saja nak datang untuk main game, tak perlu bermalam sebenarnya.

Anda boleh sewa separuh hari pun saja. Tapi kena direct book dengan hotelnya.

Siapa Ownernya?

bangunan sem9

Bilik hotel gamer ini memang dibuat oleh gamer untuk gamer.

team sem9

Owner hotel ini SEM9 — yang memang ada beberapa team eSport professional bawah syarikatnya.

Jadi mereka faham apa keperluan anda semua.

Bilik Lain Ada

Anda bukan gamer? Pun boleh tidur sini sebenarnya.

Sebab hotel ini ada juga bilik-bilik untuk manusia biasa — yang tak perlu bilik gelap berlampu LED.

Cuma bilik-biliknya tak adalah Playstation atau high-spec PC.

So, macam mana?

Ada hajat nak conquer dunia sambil bercuti?

Harga : RM 170 ++

Tips : Hotel ini tak sampai 10 minit dari JPO. Tapi t-shirt SEM9 pun ada kat hotel ini. Boleh buat hadiah kawan seperjuangan yang tak dapat join sekaki.



Sumber: www.jomjalan.com.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI