31.8 C
Kuala Lumpur
Friday, January 27, 2023
spot_img

Sering Menjadi Lokasi Perkelahan, Kini Sungai Gabai Musnah Akibat Banjir


Seperti yang kita tahu, bencana banjir yang menimpa negara dua minggu lalu di beberapa negeri telah meninggalkan kesan yang cukup mendalam. Hampir semua mangsa banjir kehilangan pelbagai keperluan hidup.

Kemusnahan dan kerosakan juga berlaku di kawasan yang menjadi tumpuan pengujung khususnya di Selangor. Sungai Gabai kini hanya tinggal kenangan.

Bernama memuat naik beberapa keping gambar semasa Pusat Rekreasi Air Terjun Sungai Gabai, Hulu Langat yang kini telah musnah akibat banjir teruk di Selangor.

Berdasarkan gambar yang dikongsi, kita dapat lihat perubahan 360 darjah lanskap Sungai Gabai yang sering menjadi lokasi perkelahan pada hujung minggu sebelum ini lenyap begitu sahaja

Tempat yang pernah kita ukir memori bersama yang tersayang kini hanya tinggal kenangan. Moga proses membaik pulih Sungai Gabai berjalan dengan lancar agar kita dapat menikmati semula keindahan semula jadi yang pernah kita kecapi.

Sumber: Bernama

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI