31.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, April 2, 2023
spot_img

Stranger Things ‘Muncul’ Di Petaling Street!


Netflix Malaysia telah melantik seorang pelukis mural tempatan, Amir Andhar untuk membawa pengalaman Stranger Things yang mengasyikkan dan menggerunkan dalam bentuk mural.

Sempena meraikan musim keempat drama sains fiksyen ini, Amir melukis sebuah mural di Kwai Chai Hong, Jalan Petaling.

Amir Andhar, pelukis mural profesional.Amir Andhar, pelukis mural profesional.

Peminat Stranger Things di Malaysia bakal melangkah masuk ke dunia Stranger Things melalui mural ini dan boleh mengambil foto outfit of the day (#OOTD) di hadapannya.

Pelukis kelahiran Melaka itu berkata dia mengambil masa selama sebulan untuk menyiapkan mural itu dan dilukis secara tiga peringkat untuk menerapkan babak-babak dari musim keempat.

FOTO 2 Stranger Things Mural

Adegan ikonik seperti kayu yang menjalar pada permukaan bangunan yang keluar dan merebak dari Creel House Clock. 

Dengan gaya lukisan graviti yang mengalir bebas dan penggunaan warna-warna kontras yang sinonim dengan drama remaja ini, karya Amir pastinya menarik perhatian.

FOTO 3 Stranger Things Mural

Mendapat ilham daripada alam semula jadi dan kehidupannya sendiri, Amir bersemangat untuk merakam kepelbagaian subjek yang hidup di dalam muralnya.

Dia bermula sebagai seorang pelukis mural sepenuh masa selepas menamatkan pengajian di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Alor Gajah pada 2014.

FOTO 4 Stranger Things Mural

Semenjak itu, Amir telah mencipta banyak mural berskala besar di seluruh negara untuk pelanggan-pelanggan seperti Kementerian Pelancongan dan Balai Seni Lukis Negara.

Amir sempat terkejut ketika Netflix Malaysia menghubunginya untuk berkolaborasi menerusi mural Stranger Things tersebut.

FOTO 5 Stranger Things Mural

Sebagai peminat drama itu juga, Amir berkongsi dia sangat dekat dengan watak Billy Hargrove (Dacre Montgomery) yang muncul dalam musim dua dan tiga.

Para peminat Stranger Things dijemput untuk melawat mural ini di Kwai Chai Hong sehingga 12 Jun 2022. –  Cendolpulut, 2 Jun 2022

FOTO 6 Stranger Things MuralFOTO 7 Stranger Things MuralFOTO 8 Stranger Things Mural

Gambar: Netflix Malaysia


Sumber: www.getaran.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI