25.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023
spot_img

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!

Tanah Jawa Indonesia mempunyai banyak tarikan menarik yang boleh diteroka. Surabaya antara wilayah di Tanah Jawa yang mempunyai tarikan alam yang mempersonakan. Gunung Bromo, Kawah Ijen dan pilihan air terjun yang cantik merupakan destinasi yang boleh dilawati jika berkunjung ke Surabaya.
Membeli tiket penerbangan dua minggu sebelum perjalanan justeru Ad Nurr dan pasangannya memilih untuk mengikuti pakej bersama travel agent sepanjang percutian empat hari 3 malam mereka di Surabaya.

Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!

Berkongsi momen-momen indah yang dirakam sepanjang percutian mereka, Ad Nurr menyifatkan Surabaya destinasi indah untuk dilawati. Pesannya datang sendiri dan nikmatilah kecantikan alam yang ada di sana sambil banyak gambar dan video untuk memori bersama.
Ikuti perkongsiannya:
4 days 3 nights : Surabaya Indonesia.
13/01/23 – 16/01/23
TA : Ayunita, Exotic Java Adventure.
you guys search je Ayunita. Very recommended, trusted
Trip kami husbandwife, trip santai tidak lah bajet tidak luxury. Seadaanya

Trip ni langsung saya tak prepare itinerary, saya bagi bulat bulat Ayu settle kan A to Z.
We bought tiket thru Airpaz and nanti terus contact Ayu, boleh pilih pakej mana yang you guys nak, Ayu akan bagi option. kami punya driver nama Mas Ula, 5 sporting gila. Thank you Ula! )
Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!
And just friendly reminder, guys kalau vegan ke tak makan itu ini ke, atau senang cakap picky eater ke, korang share dengan TA so dia boleh sampai kan pada driver /supir yang akan di assign untuk trip korang. Kita mudah kan driver nak bawak kita pergi makan mana, based on kita punya preference. And kalau ada nak makan mana2, beritahu driver awal2 so dia boleh susun route.
Expenses :
Tiket MYR800 return, beli 2minggu sebelum fly. Add on luggage 20kg , beli seat 2x, beli travel protection 2 pax.

MYR 1000 +/- untuk pakej, exclude shopping and makan makan.
Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!
Not to forget :
1.Aktifkan international online transaction.
2.Aktifkan pengeluaran duit kat atm.
3.Download apps PeduliLindung

4.Ready kan vaksin MySejahtera.
5.Soket 2 pin
6.Bawa sweater, sarung tangan. (Beli on the spot pun boleh)
7.Ambil video banyak banyak!
Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!
Disclaimer : Semua yang berlaku, rules , flexibility, whether, imegresen semua lah, all within 4 days time range Not going to share more in details, saya nak you guyss enjoy k. nak share gambar jeee sebab pengalaman and moment tu something yang tak boleh di jual beli. Korang kena feel semua tu okay. Melihat kecantikan alam, salah satu ibadah juga. Niatkan diri untuk travel melihat alam, Allah mudah kan. InshaAllah
Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik! Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!Trip Romantis 4H3M Explore Surabaya. Enjoy Nature & Cuaca Segar. View Gunung Bromo Paling Epik!
Kredit: Ad Nurr
 

Sumber: www.libur.com.my

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI