26.1 C
Kuala Lumpur
Sunday, February 5, 2023
spot_img

Wah Tak Sabarnya! Cyberjaya Dipilih Sebagai Lokasi Taman Tema Upin & Ipin!


Taman Tema Upin & Ipin merupakan sebuah projek yang dirancang oleh Les’ Copaque Production Sdn. Bhd. dan perancangannya sudah bermula seawal tahun 2014 lagi.

Banyak lokasi telah dipertimbangkan dan pengasas Les’ Copaque Production, Burhanuddin Md. Razi telah memilih Cyberjaya sebagai lokasi Taman Tema Upin & Ipin.

Perkara itu diumumkan pada Jumaat yang lalu selepas menandatangani perjanjian dengan Cyberview Sdn. Bhd. untuk membina Taman Tema Upin Ipin di Cyberjaya.

Pastinya pembinaan Taman Tema Upin & Ipin ini bakal menaikkan imej Cyberjaya apabila taman tema tersebut siap dibina di bandar itu. Malah, Upin & Ipin bakal menjadi siri animasi Malaysia pertama yang mempunyai taman temanya yang tersendiri jika ia berjaya dilaksanakan.

Sumber: rileklah.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI