27.1 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023
spot_img

Yang Akan Berlaku 5 Minit kemudian Siapapun Tak akan dapat Agak, Benda Nak jadi, jadi juga…

Dalam kehidupan seharian, kita tidak dapat meneka apa yang akan berlaku kepada kita di masa depan. Contohnya kita tidak tahu apa yang akan datang kepada kita dalam masa seminit, dua  minit, tiga minit atau 10 minit akan datang. Bahkan kita tidak tahu apa yang akan dating dalam 30 minit, atau sejam ke 12 jam akan datang. 

Kita Hanya mampu menerima apa yang datang dengan Hati yang redha.

Kadang-kadang sesuatu yang menimpa itu bereda dalam bentuk yang kegembiraan, lucu, Malang, kemalangan dan pelbagai lagi. Hanya tuhan Sahaja yang tahu, kita hanya perlu waspada dan berhati-hati dalam apa jua yang kita lakukan serta berserah kepadaNya.

Screen Shot 2022 11 14 at 2.39.59 PM Screen Shot 2022 11 14 at 2.40.26 PM Screen Shot 2022 11 14 at 2.41.01 PM

Satu perkongsian menarik daripada seorang pengguna fesbuk ini mimang membuatkan Hati rasa terkejut. Mana tidaknya, ketika sedang fokus melakukan kerja, tiba-tiba sahaja Longgokan susunan barang dari lori kren pengangkat barang jatuh berderai. Barang-barang itu pula banyak dan berat.

Jatuh pula tepat-tepat terkena pekerja yang sedang lalu di hadapan lori kren berkenaan. Suasana jadi riuh rendah dan kelam kabut seketika dimana pekerja yang terhempap barangan dari lori kren tadi seperti tidak sedarkan diri.

Tidak pasti apakah barang yang jatuh menghempap tapi ia sangat banyak dan kalau terhempap, boleh pengsan. Diharapkan agar mangsa berada dalam keadaan stabil dan selamat.

Sumber: imuslimnetwork.com

PERHATIAN: Kami tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui platform ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

BACA JUGA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -spot_img

Tentang Blog

TRENDING LAGI